25 października 2013

JAGLANKA Z POMARAŃCZĄ I KAKAO

08:00

Share it Please
Witajcie!

Dziś mam dla Was propozycję na jesienne i zimowe śniadanie, choć równie dobrze sprawdzi się jako deser, czyli jaglanka z kakao i pomarańczą ze specjalną dedykacją dla Karoliny : )



Co będzie nam potrzebne?

-kasza jaglana- na porcję nie więcej niż 50 g
-kakao- łyżeczka
-miód (ew. cukier)- łyżeczka, no chyba, że wolicie słodsze śniadania
-pomarańcza - mała
-cynamon, imbir
-można dodać również rodzynki lub podprażone migdały

Jak zrobić?

Bp- to będzie mój nowy skrót, czyli bardzo prosto : D

1. Kaszę jaglaną gotujemy wg wskazań producenta, do wody możemy dodać odrobinę mleka i startą skórkę z pomarańczy (tylko pamiętajcie, żeby ją dobrze umyć przed tym).
2. Gdy kasza wchłonie cały płyn studzimy ją lekko, dodajemy kakao, miód i cząstki pomarańczy.
3. Wszystko doprawiamy do smaku imbirem i cynamonem.

Gotowe! Świetne rozgrzewające jesienno-zimowe danie : )



Pozdrawiam Was,
Beata

4 komentarze:

  1. Kocham jaglankę :) Najbardziej przypadła mi do gustu wersja z bananem, gorzką czekoladą oraz prażonymi orzechami włoskimi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszota :) właśnie zjadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Trzeba spróbować:) Przepis w którym jest cynamon i miód- idealny na coraz zimniejsze dni:)

    OdpowiedzUsuń

Na naszym blogu mówimy sobie po imieniu : )