17 lutego 2013

Z CYKLU SZYBKIE ŚNIADANIA: pasta z avocado

11:28

Share it Please
Witajcie!

Wczoraj będąc w sklepie kupiłam avocado, dość miękkie, dlatego musiałam je dość szybko wykorzystać, stąd pomysł na dzisiejszą pastę, idealną jako przekąskę z warzywami lub do chleba.




Składniki:

-avocado- 1 szt
-czosnek-ząbek
-sok z cytryny-łyżka
-papryka czerwona- pół średniej wielkości
-feta- łyżka
-pieprz

Przygotowanie:

Avocado pozbawiamy pestki przekrawając je na pół wzdłuż pestki i następnie przekręcając jedną z połówek.

Łyżką wyjmujemy miąższ ze skórki i wkładamy go do miseczki, następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kroimy drobno paprykę i dodajemy, dokładamy łyżkę fety, pieprz i wszystko razem mieszamy. GOTOWE!

Szybkie, proste, no i zdrowe!





Miłej niedzieli!

Beata

4 komentarze:

  1. Ale kusisz, zjadłabym to na kolację, tylko awokado nie mam :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja mam 2 super twarde na razie, więc muszę poczekać ze zrobieniem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ada, owiń sobie w gazetę i połóż w jakieś ciepłe miejsce. Powinno szybciej zmięknąć:)

      Usuń

Na naszym blogu mówimy sobie po imieniu : )